ANAMORF

IntraOdiseea

Cum se irosesc momentele de graţie

Fiecare filozof descoperă America.

Adică vine cu câte o chestie, la care nu s-a mai gândit nimeni până atunci, şi care rezolvă toate dilemele omenirii. Mă rog, dacă nu pe toate, cel puţin pe cele mai importante !

Iar ironia constă nu în „trufia” lor de a fi produs piatra filozofală, ci în faptul că … chiar o produc ! Mă rog, dacă nu toţi, cel puţin cei mai mari, şi dacă nu chiar piatra însăşi („lucrul în sine”), atunci măcar o rută circulabilă către ea.

Problema e că nimeni nu ştie ce să facă de-aici încolo; nici filozofii înşişi nu reuşesc să-şi dezvolte genialele intuiţii iniţiale, pierzându-se într-un sistem labirintic, şi nici restul lumii, care ar trebui să fie beneficiara lor…

2010/01/25 - Posted by | ANAMORF | , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii

 1. Filozofii adancesc mai rau dilemele lumii. Sau chiar creeaza altele noi incercand sa rezolve una.

  Comentariu de cristi | 2010/01/25

 2. Se mai întâmplă şi asta…

  Da’, oricum, lumea nu prea-i bagă-n seamă.

  Comentariu de ANAMORF | 2010/01/26

 3. Nu prea ii baga in seama lumea pentru ca putini ii inteleg. Si cum noi preferam sa ignoram ceva ce nu intelegem asta facem si cu ei. Dar oricum filozofii au contribuit enorm pe parcursul anilor la dezvoltarea noastra spirituala, mentala.

  Comentariu de cristi | 2010/01/26

 4. E şi o problemă de transmitere a cunoştinţelor. Între filozofi şi restul lumii se cască ditamai hăul conceptual; ar trebui să existe ceea ce eu am numit cândva „linie de mijloc”, care să facă legătura.

  Comentariu de ANAMORF | 2010/01/26


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: